Joeri V H:

 

De beslissing om onder begeleiding van Dirk te gaan trainen was een schot in de roos. Ik had al jaren ervaring in triathlon (IM-afstand) en deed dit vooral op mijn gevoel. Door over te stappen naar de begeleiding van Dirk ben ik ervan overtuigd nog een stap vooruit te hebben gezet. Alleen gooide Corona roet in het eten en heb ik het niet in een wedstrijd kunnen bewijzen. 

De grote meerwaarde voor mijzelf is dat Dirk mij heeft leren rusten en dat is meteen één van de sterke punten van Dirk: hij voelt goed aan wat de privé en werksituatie van de atleet is en kan het trainingsschema goed inpassen. 

En ja trainingsschema’s kan je momenteel makkelijk downloaden van het internet. Maar de toegevoegde waarde van een goeie coach is dicht bij je atleet staan, luisteren en bijsturen waar nodig. Zelf ben ik blessuregevoelig en was er regelmatig bijsturing nodig. Dirk is vlot bereikbaar en speelt snel in op de situatie. 

Verder merk je ook de passie van Dirk: vanaf week 1 voelde ik al dat er nagedacht was over het plan, zit er variatie in de trainingen. 

Dus bij Dirk krijg je maatwerk en persoonlijke, onderbouwde begeleiding én is het geen bandwerk. 

Ik kan Dirk dus absoluut aanraden als coach! 
 

Ronny S:
Wat vond ik leuk?
-          Ochtendlopen op maandag, hoewel ik na het lopen wel vaak vermoeid was.  Het kost me telkens heel wat moeite om terug op dreef te geraken

-          De oefeningen die voorgeschreven zijn.  

-          De feedback en wisselwerking met Dirk. 


Jelle V L

Een groot positief punt, is dat je zelf min of meer kan bepalen, wanneer je kan trainen de week die komt. Wel wetende natuurlijk dat het in die belangrijke weken absoluut nodig is om tijd vrij te maken om de trainingen goed af te werken! 

Het is ook een andere manier van trainen, afwisselend. 

Als ik met vragen zat, kreeg ik ook vrijwel meteen antwoord. 

Als ik dan 1 “negatief” puntje heb, maar dat is dan eerder persoonlijk. Je bent “te braaf”. Durven zeggen, vanaf nu MOET het, anders ga ik je nooit in “topvorm” krijgen en ligt het aan mij ipv aan de trainingen. 


Tim, finisher  Half Marathon Des Sables 2021:

Beste Dirk, coach, nogmaals bedankt voor alle uren dat je in mij als atleetje heb gestoken. 

Soms heb ik wel eens vervloekt om een lastige oefening maar meestal was ik blij met die vele leuke trainingen.

Zonder jou was dit allemaal niet gelukt.

Mijn oprechte dank hiervoor.

En als het leuk is, gaan we samen gewoon DOOR! 


 


 
Elke:
Tijdens bergwandelingen werd ik geconfronteerd met mijn algemeen slechte conditie en te vele kilo's. Ik besloot dat het tijd was voor verandering.
 Ik wist niet goed hoe er aan te beginnen. Ik ken Dirk al langer en praatte er met hem over. Hij wou me helpen om mijn doelen te bereiken, ook al was ik geen echte sporter.
 We zijn nu bijna een jaar later en mijn conditie en gewicht zijn enorm verbeterd. Ik voel me fitter en gezonder. Zonder Dirk zou ik snel terug in mijn oude gewoontes zijn beland. Hij motiveert en geeft je het gevoel dat elke kleine stap vooruit een belangrijke stap vooruit is. En dat blijkt ook zo, want vele kleine stapjes maken samen een grote stap. Ik begin zelfs al te dromen van nieuwe sportieve doelen en voor het eerst denk ik dat die ook wel eens haalbaar zouden kunnen zijn. Bedankt Dirk, voor jouw positieve energie en nooit veroordelende steun.
 


Nico V:
Ik ben heel blij dat ik 2 jaar geleden de beslissing genomen heb om samen met Dirk richting IM Cascais te werken. Niet alleen maakte hij een schema op met een mooie variatie van trainingen maar hij stond ook klaar met advies en tips. Hij bekijkt alles langs de positieve kant en zet het in het juiste perspectief. 

Enorm pluspunt vind ik de flexibiliteit. Aanrader zou ik zeggen!! Roxane M:

Door de jaren heen leer je als sporter je lichaam kennen en weet je wanneer er iets dwars zit.  Daarom moet lichaam en geest steeds in balans zijn.  Tussen weten en doen is nog een andere zaak.  Ik heb jou gekozen als coach omdat ik iemand nodig heb die ervoor kan zorgen dat ik op een aangename en gezonde manier mijn sportprestaties kan blijven uitoefenen zonder steeds over mijn grenzen te gaan.  Je bent iemand die luistert naar je atleten en zeker geen druk oplegt!  Als ik moet presteren, dan lukt het niet.  Door wekelijks met elkaar contact te houden, kan je sneller inspelen op wat er goed en minder goed gaat.   Jouw motto “je moet plezier beleven aan je sport” zal mij altijd bij blijven.  Dit is de spirit!!!  Ondanks mijn tegenslagen, ben ik super tevreden dat ik jou als coach heb en ik raad mensen aan om voor jou te kiezen 😊.  Peter C:
Een van de vele voordelen is dat je geen onbekende voor mij bent en omgekeerd! Je weet wie ik ben en wat ik niet ben. Je weet hoe ik in elkaar zit, hoe mijn werksituatie/familiale situatie is. Dit zorgt ervoor dat er een heel groot vertrouwen is tussen atleet en coach. Ik weet dat je me geen schema’s zult voorleggen waar overtraining om de hoek loert. 

Het steeds bereikbaar zijn (voor onverwachte situaties), het aanpassen van de schema’s indien nodig en ook belangrijk het luisterend oor. 

AL dit zorgt voor een groter vertrouwen. 

Ook hou je rekening mee dat niet iedereen het talent van een topper heeft! Kortweg je kan iemand op zijn gemak zetten.  

Tips/opmerkingen/verbetering heb ik met mijn persoonlijke ervaring niet echt.  “You know what you get and it is the best !!” Stefaan C: 

 Samen met 2 vrienden hadden we bij een eerder bezoek aan Valencia vorig jaar de idee opgevat om in oktober 2019 terug te komen naar deze geweldige stad en er de semi-marathon te lopen. We begonnen hiervoor te trainen vanaf januari 2019 zonder een specifiek programma of schema  te volgen, wat het ons wat moeilijk maakte om ons voor deze uitdaging op een professionele manier voor te bereiden. Eind augustus was er nog een ganse weg af te leggen om ons einddoel te kunnen verwezenlijken. Dit is het moment waarop we onze coach, Dirk, hebben gecontacteerd en gevraagd om ons verder te begeleiden. Het schema dat hij voor ons vervolgens heeft opgesteld, heeft zijn doel helemaal niet gemist. Ondanks de weinige weken die nog overbleven tot de loopwedstrijd, slaagde hij er niet alleen in om ons nog klaar te stomen maar zorgde hij er tevens voor dat we alle 3 deze wedstrijd met succes hebben uitgelopen. Onze volgende uitdaging hebben we nu reeds met stip genoteerd : de semi marathon te Praag in april 2020……En ditmaal vanaf de eerste voorbereidingen naar dit doel MET coach Dirk als begeleider !!! Een goede professionele begeleiding is immers de sleutel tot succes. Coach Dirk, met al zijn ervaring en met zijn triatlon-verleden, is de geknipte man om je hierin sportief bij te staan !!! 


EVN - Merchtem:
Na een tijdje individueel getraind te hebben met online gevonden trainingsschema’s, had ik uiteindelijk toch besloten om een meer persoonlijke aanpak. Met succes. Op maat gemaakte schema’s & feedbacks na de training resulteren in een duidelijke conditie- en prestatieverbetering. Dirk is hiervoor de perfecte begeleider.

Wim E:
Dirk kreeg de bijna onmogelijke opdracht om mij op 9 weken van 5 kilometer naar een halve marathon te loodsen. 

Opdracht geslaagd, deze heb ik in Valencia uitgelopen dankzij zijn 3 trainingen per week speciaal op maat uitgeschreven.   

Praag wordt de volgende uitdaging dus vanaf december zal ik zeker weer beroep doen op zijn rijke ervaring

 

Bedankt coach!!
 

Dirk VE:

Heb je een sportieve uitdaging op de planning staan en weet je niet goed hoe die te bereiken dan kan je bij coach Dirk terecht. Na een kennismakingsgesprek kan hij voor jou de nodige trainingsschema’s maken in samenspraak met u om uw doel te bereiken. Deze schema’s kan je nog laten aanpassen naargelang  veranderende tijd en of weersomstandigheden. 

Het is dankzij de samenwerking met coach Dirk dat ik alvast dit jaar mijn doelen bereikt heb! 


Alex L:
Ervaren of beginneling, weinig tijd of veel tijd, Dirk kan je helpen je sportieve doelen te verwezenlijken. Dankzij zijn jarenlange ervaring als atleet weet hij een heel efficiënt en afwisselend trainingsprogramma te maken met heel veel tips en tricks

Sven D:
Toen ik beslist had om een Ironman te doen wist ik dat ik begeleiding nodig had om dit tot een goed einde te brengen. De marathons en halve triatlons die ik ervoor had gedaan waren op basis van trainingsschema’s die ik in de gespecialiseerde bladen en op het internet had gevonden, maar voor een Ironman is de uitdaging en de belasting zo groot, dat ik wist dat het zonder begeleiding wel ergens zou mislopen. Anderzijds heb ik een drukke job en een familie, en was het dus niet mogelijk om elke week 15 tot 20 uur te sporten. Coach Dirk heeft al deze aspecten altijd in acht genomen in zijn trainingsschema’s, en in gezamenlijk overleg zijn we tot een trainingsschema gekomen (maandelijks opgesteld en desnoods bijgesteld) dat combineerbaar was met mijn professioneel en privéleven, waar ik veel plezier aan beleefd heb tijdens de trainingen, waarbij ik blessurevrij ben gebleven, en waar ik mijn uiteindelijke doel heb gehaald; de volle triatlon van Almere uitdoen. En dit in een tijd van 10h45, ruim onder de elf uur waarop ik stilletjes gehoopt had. Hierbij mag ik niet vergeten te vermelden, dat een volle afstand meer is dan alleen maar voldoende training. Het gaat over de juiste wedstrijdindeling, het gaat over voldoende eten en drinken, over mentale weerbaarheid en nog veel meer. Allemaal aspecten waar Dirk helemaal in thuis is, en die hij ook meeneemt in de trainingsschema’s, en in het advies dat hij geeft voor de wedstrijden. Dit had ik nooit in mijn eentje bereikt of uit de boekjes geleerd. Dank je wel Dirk.
 

Steven L:
Na jaren lang de sportprestaties van mijn vader van dicht bij te hebben gevolgd is het bij zijn deelname aan de IM Hawaï in oktober 2015 beginnen kriebelen om zelf met triatlon te beginnen. Mijn vader heeft mij van het begin ondersteund door mij van gevarieerde trainingsschema’s te voorzien waarin een gezonde opbouw zat.  Van 1/8 (2016) naar 1/4 (2016) naar 1/3 (2016 en 2017) naar 1/2 (2017-2019) en uiteindelijk ook 1/1 afstand (2019). De resultaten op iedere afstand waren direct in orde en dat komt voornamelijk door de tot in de details uitgedokterde trainingsschema’s in functie van mijn persoonlijke doelen, gecombineerd met de jarenlange ervaring van mijn vader. Die hebben mij geholpen met alles wat erbij komt kijken gaande van materiaal tot wedstrijdstrategie. Op de langere afstand (1/2 en 1/1) tevens een persoonlijk voedingsplan om de finishlijn met een goed energiepijl en dito gevoel te kunnen bereiken. Voor mijn 1ste deelname aan 1/1 triatlon koos ik meteen een zware wedstrijd in de Ardennen waar veel hoogtemeters moesten worden overwonnen in zowel het fiets- als het looponderdeel. Ook hier hebben de trainingen waarin een lange wedstrijddag wordt gesimuleerd mij veel bijgebracht over wat er mij te wachten zou staan en hoe ik de wedstrijd zou moeten indelen om deze tot een goed einde te brengen. Ook mentaal heb ik veel aan deze trainingen gehad om de laatste 14km van de marathon te blijven doorzetten. Kurt VD M:
I
k had de ambitie om mijn marathontijd te verbeteren in de marathon van Amsterdam. 

Samen met Coach Dirk werd een plan opgesteld. Macroplanning werd besproken, en nadien de microplanning maand na maand opgesteld. 

Alles verliep goed, tot 3 weken voor de wedstrijd. Een blessure aan de knie…. “Shit happens” zegt men wel eens…. 

  

En wat ik vooral zo goed vond na mijn blessure, is de constante feedback/interesse/bezorgdheid van Dirk 

  

Nu effekes rusten, en binnenkort samen met Dirk enkele doelen voor 2020 vastleggen 
 

TyMMyT & Nordictipis :
Ik nam enkele maanden gelden de sportieve endurance uitdaging aan . Ik wist bij de start dat ik op zoek moest gaan naar de nodige begeleiding. Na een eerste gesprek nam jij de taak als coach aan. Ik had wel duizend vragen: Hoe moet ik trainen? Hoeveel moet ik trainen ? Hoelang moet ik trainen?....  maar ook….Welke fiets ? Welke schoenen? eten? drinken?

Als "mijn" coach stond je steeds klaar om mij te voorzien van alle antwoorden. Geen vraag was te veel.

Ik zie je niet zo vaak ( dit klinkt toch niet negatief ? )  maar je bent er wel altijd en dat geeft een enorme steun om er steeds weer opnieuw voor te gaan. 

Enkel door jouw steun , opvolging en begeleiding ben ik  nu klaar om de Schotse Coast2Coast te overwinnen

Bedankt voor alles! 
 

Felix DB:
 In november 2018 had ik mij vrij impulsief ingeschreven voor de 140.6 Ironman te Klagenfurt Oostenrijk op 7 juli 2019. Hiervoor had ik al reeds een aantal sportieve uitdagingen aangegaan maar het volbrengen van een volledige IM zou tot nu toe wel de figuurlijke kers op de taart zijn. Niet wetende of ik de afstand zou aan kunnen is wat mij net over de streep trok om dit engagement aan te gaan. Na een drietal maanden van zelf training kwam ik tot de constatatie dat ik structuur miste en vooral slimme & efficiënte trainingen. Op dat moment heb ik Dirk gecontacteerd met de vraag of hij mij kon helpen. In mijn zoektocht naar een gepaste coach heb Ik zeker 10 verschillende personen aangeschreven met gelijkaardige kwalificaties en ervaringen maar ik heb dan uiteindelijk voor Dirk gekozen omwille van zijn enorm enthousiasme en dat gaf voor mij de doorslag. Hij wou er samen volledig voor gaan in de resterende drie maanden voor “race day”. Trainen voor een IM vergt sowieso al heel wat opofferingen en gerichte keuzes. Dit bovendien nog eens combineren met een drukke job, laat staan een gezin, creëert bijkomende uitdagingen en bovenal een goede organisatie. Hier heeft Dirk dus een heel belangrijke en doorslaggevende rol gespeeld. Schema’s konden snel aangepast en veranderd worden aan de wijzigende omstandigheden. Ik ben dan ook heel dankbaar voor alle tips & tricks –  van voeding & hydratatie tot materiaal etc. Er komt heel veel bij kijken. Ik kan dan ook heel eerlijk en openlijk zeggen dat zonder Dirk ik het niet zou gehaald hebben. Hetgeen mij het meest is bijgebleven is ook het feit dat een wedstrijd nooit volledig verloopt zoals gepland. Daarom dat je altijd met alternatieven in je hoofd moet zitten en deze wijze les had Dirk mij toevertrouwd. Je begint bij plan A, dan B, dan C etc en enkel plan Z is opgeven. Alles daartussen zijn veranderende wedstrijd omstandigheden en zaken die je niet in de hand hebt. Ik was bijvoorbeeld mijn bars vergeten voor tijdens het fietsen in mijn 1e transitie zak, nadien ben ik mijn drinkbus met gellekes verloren op het fiets parcours. Na 150km is het beginnen stormen: regen, hagel, bliksem & rukwinden. Allemaal zaken waar ik niet op gerekend had de avond daarvoor wanneer ik alles in mijn hoofd aan het naspelen was. Hoe dan ook, met de juiste mindset en attitude heb ik al deze obstakels overwonnen. Conclusie: ik ben heel tevreden over de samenwerking met Dirk en ik kan hem dan ook alleen maar aanraden aan iedereen die een sportief engagement wil aangaan waarvan hij of zij denkt dit misschien niet te kunnen volbrengen. 

IRONMAN Assessment <[email protected]>:  

Congratulations Dirk 

You are an IRONMAN Certified Coach. 

You earned a score of 97/100 on the Part 2 exam. 
 

Annick V K: 
Dank je wel voor de top begeleiding en tijd in Lanzarote